Gå til indhold
Foto: Martin Thaulow/norden.org

3. Program og repræsentation

  • Lav et program, der starter og slutter i rimelig tid. Inkludér pauser hver 60-90 minutter og hold en lang spisepause for at give tolke og deltagere, der har brug for det, tid til at hvile eller bevæge sig. Det giver også deltagerne mulighed for at netværke. Hvis arrangementet er digitalt, afsæt tid til at deltagerne kommer ind på platformen og får teknikken til at fungere.
  • Lav et varieret program, med forskellige typer af indhold, fx keynote taler, paneldebatter, videoer, interaktivitet via apps, optræden, gruppearbejde og samtaler. Husk at give besked til personer, der bruger hjælpemidler, fx teleslynge, om hvilke typer af indhold der vil være, så de kan skifte hjælpemidler efter behov.
  • Når du vælger moderator, stil krav til tone, tidsstyring og viden. Sæt moderatoren ind i, hvordan de skal kommunikere (positivt og inspirerende) om arrangementets bæredygtighed og tilgængelighed.
  • Tænk på repræsentation i programmet og på hvem der bidrager, ses og høres. Ved at have en velovervejet mangfoldighed i program og talerliste, fx med lige kønsfordeling, forskellige aldre, erfaringer og baggrunde, øger det chancen for, at der er nogen, som deltagerne kan identificere sig med.
  • Tænk på hvordan du kan få adgang til et større udvalg af talere. Brug tid på at finde nye eksperter, som ikke er the usual suspects. Du kan fx få keynote talere til at deltage digitalt og på den måde få adgang til en taler, der ellers ikke ville have tid eller mulighed for at rejse. Det gør programmet mere mangfoldigt.