Lempelsemetoder
I tilfælde, hvor en borger bliver skattepligtig i både arbejdsgiverlandet og bopælslandet, kan bopælslandet beskatte hele borgerens globale indkomst. Bopælslandet skal dog kompensere for den skat, der allerede er betalt i forbindelse med lønudbetalinger i arbejdsgiverlandet – her gives en såkaldt lempelse.
Afhængig af den enkeltes situation varierer det, hvilken lempelsesmetode bopælslandet anvender. Nogle lempes efter den såkaldte exemption-metode, hvor der ikke skal betales skat i bopælslandet af den lønindkomst, der er beskattet i arbejdslandet. Andre lempes efter den såkaldte credit-metode, hvor bopælslandet beskatter hele indkomsten, men giver et nedslag med det mindste af følgende to beløb: 1) Den betalte skat i arbejdslandet eller 2) den i bopælslandet beregnede skat af indkomsten i arbejdslandet.
For den enkelte har credit-metoden altså negative økonomiske konsekvenser, hvis bopælslandet har en højere skattesats end arbejdsgiverlandet. Med andre ord beskattes nogle borgere hårdere end andre, hvorfor mobiliteten for disse grupper svækkes.