Gå till innehållet

Logo

Den nordiska svanen

Svanen representerar tillit, integritet och frihet. I mera än 35 år har den varit symbol för det nordiska samarbetet. Den nordiska svanen är en enkel och öppen ikon med en svan som flyger framåt.
Öppenhet är en viktig grundidé i det nordiska samarbetet – ett samarbete öppet för nya tankar, idéer och samarbetspartner.

Svanikonen för sig själv

Svanikonen används för sig själv på flaggor och talarstolar och i andra sammanhang där den ska synas på långt avstånd. Då svanikonen ska fungera som symbol för det formella samarbetet används vit svan på primärblå bakgrund.
Svanikonen kan också användas som mera subtil avsändare på till exempel mappar, anteckningsblock och annan merchandise.
Ladda ner Svanikonen i olika färger (SVG-format). Om ni önskar Svanikonen i andra format så kontakta pub@norden.org.
Svane.jpgSS_20211110_Helsinki_CAP26_HUB_163507_6250-800px.jpg

Primär logo

Den primära logon består av svanen och ett namn. Logon är en enhet där förhållandet mellan svanens och namnets storlek är konstant.
Namnet står med typsnittet Mark Pro Medium.
Den primära logon är primärblå på vit bakgrund eller vit på primärblå bakgrund.
Den primära logon är den formella logon för Nordiskt samarbete, Nordiska ministerrådet och Nordiska rådet.
Logon i någon av färgerna i designmanualen används i PowerPoint, publikationer och andra sammanhang, där man kommunicerar text och/eller bilder. Samma färg används då också i text- och designelement så att kommunikationen och avsändaren kopplas visuellt till varandra.
Ladda ner logofiler i SVG-format i olika färger (RGB) och språk. Om du behöver filerna i annat format kan du skriva till pub@norden.org.
primar logo.jpg

Respektavstånd

Avståndet mellan logo och övriga kommunikations- och designelement är definierat i förhållande till svanikonen.
respektafstand.jpg

Endorsering

Endorseringslogon kan användas i flera olika sammanhang, till exempel vid co-branding och som sponsorlogo. Endorseringlogon kan placeras med transparent bakgrund direkt på kommunikations­gränssnittet, till exempel på webbsidan, publikationen eller invitationen, oavsett bakgrundsfärg. Logon kan i detta sammanhang vara blå, vit eller mörkgrå. Texten skrivs med Mark Pro Bold, och placeras under eller till höger om svanen, enligt vad som passar i den aktuella situationen.
Endorseringslogon finns även i mörkgrå med ljusgrå bakgrund eller i vit med mörkgrå bakgrund. Som alternativ till endorseringslogon kan en text som förklarar sambandet med Nordiska ministerrådet användas för sig själv.
Här kan du ladda ner endorseringslogo med texten "Finansierat av Nordiska ministerrådet" på 6 språk (AI, SVG, PNG)
Kontakta oss på pub@norden.org om ni behöver en annan text eller färg eller ett annat format.
endorsering-grundfil.jpg

Logo till översättningar

I verk som har fått översättningsstöd från Nordiska ministerrådet placeras en liten svanlogo med tillhörande text i kolofonen eller på ett annat passande ställe.
Ladda ner översättningsmärke med texten "Översättningen har utgivits med stöd av Nordiska ministerrådet" på 6 språk (AI, SVG)
Kontakta oss på pub@norden.org om du behöver en logo i annat format eller med annan text.
oversaettelse-grundfil.jpg