Yhteistyöohjelmassa on priorisoitu toimia aloilla, joissa maamme voivat luoda pohjoismaista hyötyä osaamisen, kokemustenvaihdon ja yhteistyön avulla ja varmistaa paremmat edellytykset Pohjoismaiden työmarkkinoiden kehittymiselle.
Tavoitteena on luoda ratkaisuja, jotka edistävät yksittäisten maiden kansallisten politiikkojen kehittymistä. Tavoitteena on myös koordinoida yhteisiä näkökantoja ja julkilausumia aloilla, joilla maat voivat saavuttaa enemmän yhdessä kuin kukin erikseen.
Pohjoismaisen hyödyn ja edistyksen varmistamiseksi yhteistyöohjelman vision mukaisesti tarvitaan eri ministerineuvostojen välistä tiivistä yhteistyötä ja jatkuvaa vuoropuhelua Pohjoismaiden neuvoston, kansalaisyhteiskunnan ja etenkin työmarkkinaosapuolten kanssa.
Erityinen pohjoismainen työmarkkinamalli on myös tärkeä väline ei vain palkkauksen ja työaikojen tai työmarkkinoita ja koulutusta koskevien muuttuneiden olosuhteiden takia, vaan etenkin hyvien edellytysten luomiseksi, kun tavoitteena on saavuttaa Pohjolan Visio 2030.
Työelämäalan ministerineuvosto hyväksyi yhteistyöohjelman 29. elokuuta 2024, ja se on voimassa 2025–2030.