Målrettet krise­kommunikation til etniske minoriteter  

Erfaringsbaseret guide til effektiv kommunikation med etniske minoriteter i en pandemi eller andre kriser.
Effektiv kommunikation bygger på indsigter i målgruppen. Det gælder både i kriser og alle andre situationer. Ud fra indsigterne kan kommunikationen målrettes med argumenter og andet indhold, som afspejler målgruppens ståsted og behov.  
I forbindelse med kommunikation i krisesituationer til etniske minoriteter og andre målgrupper, der kan være sårbare, er det endnu vigtigere end ellers at opnå præcis indsigt. Sårbare målgrupper i krisesituationer har typisk ikke stort overskud til selv at fortolke og afkode kommunikationen, der derfor skal være let at forstå, præcis i sine budskaber og tillidsvækkende.  
Krisekommunikation kan være særligt udfordrende, hvis målgruppen ikke på forhånd nærer stor tillid til afsenderen. Sådan kan det i nogle tilfælde eksempelvis være, når etniske minoriteter er modtagere af budskaber fra myndigheder. 

Effekt og gennemslags­kraft

Denne guide har til formål at styrke vidensgrundlaget for at kommunikere med gennemslagskraft og effekt i krisesituationer til borgere med etnisk minoritetsbaggrund og for at styrke samarbejdet med aktører, som målgruppen har tillid til. Guiden har særligt fokus på kommunikation om nordiske sundheds- og integrations-indsatser. Guiden er rettet til nordiske myndigheder og civilsamfundsaktører, som ofte står for kommunikationen i praksis.
Gå til indhold